fredag 6 augusti 2010
Bjudsallad
Börja med att bryta isbergssallad i lagom stora bitar och varva med rikligt med ruccola. Skär en gul paprika i lagom stora munsbitar.
Lägg till 2-3 kiwi och ett gäng halverade vindruvor.
Skär 2 mogna päron i bitar och dränk dem i citronsaft.
Avsluta med 200 gram brieost och en påse pinjenötter som rostas i stekpannan.
En dressing på olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar passar bra till. Idag använde vi dock en något sötare variant, fikon- och dadelbalsam från Oil & Vinegar. Supergott!
Selleristjälkar är gott i salladen, men min älskling gillar inte selleri så jag brukar skippa det. Färsk basilika och citronmeliss är oxå bra att krydda med om du råkar ha det hemma...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums!
SvaraRaderaDe här ordkontrollerna roar mej alltid fantastiskt, tycker "orden" borde skapa ett eget språk. Men nu senast kom ett ord som platsar också i svenskan: "pressfis" - har någon en bra förklaring? :D
SvaraRaderapressfis.. det måste väl vara när journalister/media gör bort sig, eller?
SvaraRaderaJa, tänkte nåt i den stilen. Ingen riktig total nyhetsanka, men en pressfis... så där småpinsamt i alla fall! ;)
SvaraRaderaExakt! Det ordet börjar vi använda med en gång!!!
SvaraRaderaKanske vi kan få med det i SAOL så småningom :-)
SvaraRadera